Nederlandstalige Youtube video’s over corona situatie.

Nederlandstalige Youtube video’s over corona situatie.

Video van 19 april 2020

Hoe komt het dat bij ons in Europa zoveel mensen met corona besmet raken in vergelijking met bijvoorbeeld Afrika? En waarom maakt corona zoveel slachtoffers in verpleeghuizen? Dat vroeg Maurice de Hond zich af – en dus ging hij doen wat hij altijd doet: data analyseren. Hij kwam tot inzichten over geografische spreiding, superspreadevents en afgesloten ruimtes. Viroloog Ab Osterhaus reageert
Video van 7 mei 2020

Professor Karel van Wolferen doet verslag van zijn onderzoek naar het verloop van zowel de gebeurtenissen als de informatieverstrekking, tijdens de ontwikkeling van de pandemie.
Video van 6 juni 2020

Levensgevaarlijke massahysterie door onze overheden maakt de maatregelen vele malen dodelijker dan het virus zelf. Professor Michaéla Schippers, hoogleraar Behavior en Performance Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam herkent de massa gekte rondom het nieuwe coronavirus direct, ze bestudeert fouten in besluitvorming vanuit een psychologisch persepectief. Het groepsdenken is aan het stuur. Een gevaarlijke mix van vooroordelen, angst en niet willen toegeven fout te zitten. Het gaat fout volgens het boekje, als iemand het opzettelijk zou willen doen had hij het niet beter kunnen aanpakken.
Video van 10 juni 2020

Teken de petitie en kom op voor je vrijheid: https://www.petities.nl/petitions/nee… ❤ Deze spoedwet neemt AL ONZE VRIJHEID weg! Het is tijd voor actie tegen HUGO en FRED! Het kabinet geeft de burgemeester en veiligheidsregio ALLE vrijheid om maatregelen te nemen! Het ergste is dat de politie en burgemeester het huisrecht schenden! Ze mogen bij het vermoeden van covid19 zomaar je huis binnenvallen! Ze mogen je zelfs opsluiten in je eigen huis en je een bezoekverbod geven! Dit zijn regels waar ze in Noord-Korea jaloers op zijn!
Video van 11 juni 2020

Sociaal geograaf en data-analist Maurice de Hond begrijpt nu helemaal niet meer waarom regering en RIVM vasthouden aan de anderhalve meter maatregel. Zeker buiten en bij hogere temperaturen heeft die maatregel geen zin, zegt De Hond. Hij wijst op onderzoek van de New York Times, waaruit blijkt dat het Corona virus verdwijnt als grote evenementen (binnen) niet meer plaatsvinden.  Als er deze zomer geen besmettingen meer zijn is dat volgens De Hond niet de verdienste van het beleid , maar omdat er geen “superspreading events” zijn. De Hond krijgt achter de schermen steun van virologen, burgemeesters en zelfs ministers, maar in het openbaar laten ze niets van zich horen.

Terug naar pagina Diverse berichten