Verzameling van gepubliceerde “Korte overdenkingen”.

Verzamelpagina van gepubliceerde “Korte overdenkingen”.

 • Ingewortelde overtuigingen vertroebelen het verstand en onderdrukken oprechte gevoelens vanuit het hart, dit is meestal de oorzaak van heftige meningsverschillen, conflicten, ruzie enz.  Meestal zijn het niet eens zelf bedachte overtuigingen, maar zijn ze overgenomen van anderen uit gewoonte of vanwege programmering van de geest door iets wat buiten jou staat. Neem even een moment om een overtuiging van jezelf te onderzoeken waar deze vandaan komt en of het een overtuiging is die jou ondersteunt of tegenwerkt.
 • Ongerust maken of zorgen maken is een programma. Het is een lus. De programmeur ben jij zelf en de geprogrammeerde persoon ben jij.
  Dus als je de cyclus van zorgen voortzet en het zelfde programma steeds opnieuw afspeelt zal het niet verdwijnen.  Het verdwijnt als je deze activiteit door iets anders herprogrammeert.
  Spreek en denk over wat je wilt, niet over wat je niet wilt.
 • Het Universum wil er graag op wijzen … het is niet jouw beslissing om te bepalen wat goed of fout is voor een ander.  Je kunt alleen bepalen wat goed of fout is voor jezelf.
  Als je ervoor kiest om jezelf op die plek te plaatsen van oordeel, negeer je mogelijk enkele zeer fundamentele feiten over je eigen innerlijke processen.
  Als je merkt dat je wordt getriggerd door wat jij aan een ander als ‘verkeerd’ ziet, kan het ook binnenin je bestaan.  Dit is waar je plezier begint!
  Vandaag wordt je uitgenodigd om naar die triggers te kijken, ze te erkennen en los te laten.
  Vergeet niet, er wordt niets gewonnen door anderen te beoordelen.
  Je kunt echter een kans op groei verliezen
 • Verander de manier waarop je naar dingen/mensen kijkt en de dingen/mensen waar je naar kijkt veranderen.
 • Zorgen zijn een pijnlijke herinnering aan het verleden. Zorgen hebben is een gevolg van in de toekomst of in het verleden leven. Er zijn geen zorgen in het heden.
 • Het informeren van jezelf, staat gelijk aan voorbereid zijn.
 • Het zijn de woorden die je zegt waardoor je creëert wat je hebt.